Har du tilstrekkelig dokumentasjon til å omsette en byggevare?

Direktoratet for byggkvalitet lanserer en digital sjekkliste som hjelper firmaer med å finne ut om de har riktig produktdokumentasjon for sin byggevare.

Sist endret 29.03.2019

Når man skal selge byggevarer må firmaet selv vite om de har tilstrekkelig produktdokumentasjon for å kunne omsette byggevaren. Hvilken dokumentasjon som kreves for å omsette byggevaren varierer etter hvilket produkt det er snakk om.

- For å gjøre det enkelt å finne ut om man har riktig dokumentasjon, har vi laget en sjekkliste på nett, sier seniorrådgiver Hanne Prestmo i Direktoratet for byggkvalitet.

Sjekklisten er først og fremst laget for alle produsenter, importører og distributører av byggevarer i Norge, men kan også brukes av andre som vil sjekke dokumentasjonskravene.

20 byggevarer med tilpassede sjekklister

Direktoratet har laget spesifikke sjekklister for 20 byggevarer.

- Dette er byggevarer vi ofte får spørsmål om. Det er også mulig å bruke en egen sjekkliste for å vurdere dokumentasjonen til andre produkter, og vi tar gjerne også innspill til produkter vi kan lage nye sjekklister for, sier Prestmo.

Nye nettsider om produktdokumentasjon

Samtidig med lanseringen av sjekklistene, er informasjonen om byggevarer på dibk.no pusset opp.

- Det kan være komplisert å finne ut av hvilke krav myndighetene setter til produktdokumentasjon. Vi har gjennomført mye brukertesting og pusset opp nettsidene for å gjøre det enklere å finne den informasjonen brukerne er ute etter. Vi tror vi har nå fått et godt hjelpemiddel for firmaer som synes det er vanskelig å finne fram i regelverket på egenhånd, og er spente på mottakelsen fra bransjen, sier Prestmo.