Hva må til for å sende inn en byggesøknad?

Direktoratet for byggkvalitet har laget en film som gir boligeiere enkel informasjon om stegene man må igjennom for å søke om å bygge. Filmen gjør det enklere å forstå søknadsprosessen når du for eksempel vil bygge en garasje. 

Sist endret 13.11.2018

Det er mye å sette seg inn i når man skal sende inn en byggesøknad, og det kan være krevende å forstå søknadsprosessen. Mange opplever at det tar lenger tid å få byggetillatelse enn de trodde på forhånd.

- Vi har laget en film som gjør det enklere for boligeiere å forstå hva de må sette seg inn i og hva som må være på plass for å få lov til å bygge, sier seniorrådgiver Ragnhild Olin Amdam.

Se filmen her!

Trykk på bildet for å se filmen på YouTube

Veiviser forklarer søknadsprosessen

Direktoratet har også laget veiviseren «Åtte steg fra idé til ferdig søknad», som forklarer søknadsprosessen fra idé til ferdig bygning, og som utdyper stegene i filmen.

Enklere søknadsskjemaer for privatpersoner

Vi i har også laget nye søknadsskjemaer for privatpersoner som er enklere å fylle ut for mindre byggeprosjekter på egen eiendom. Disse skjemaene er også grunnlag for nye digitale søknadsløsninger som etter planen kommer på markedet i starten av 2019, slik at det blir enda enklere å komme gjennom søknadsprosessen.