Slik laster du ned godkjenningsmerket

Godkjenningsmerket kan brukes av foretak som får tildelt sentral godkjenning. Du må logge inn på brukerportalen for å laste ned merket.

Sist endret 01.01.2016
SG logo hvit bakgrunn og sort bakgrunn
Godkjenningsmerket finnes med både sort og hvit bakgrunn.

Etter at foretaket ditt har fått sentral godkjenning, kan du laste ned godkjenningsmerket og bruke det til markedsføring på for eksempel foretakets nettside eller som klistremerke på biler.

Last ned godkjenningsmerket her

Godkjenningsmerket er et beskyttet merke. Du må logge inn på Ditt foretak for å få tilgang til å laste ned merket og bruke det.

Last ned godkjenningsmerket fra Ditt foretak (innlogging via ID-porten).

Retningslinjer for bruk av merket

Godkjenningsmerket er laget i flere varianter, men svart bakgrunn er den primære versjonen vi anbefaler at foretakene bruker. Kronen og teksten bør alltid være i gull for å skape et mest mulig gjenkjennelig symbol.

Merket står i en fast, ufravikelig form, og skal ikke deformeres eller roteres.

Logo på kjøretøy

På kjøretøy benytter foretakene ofte dekor i form av foliering og/eller klistremerker med firmalogo. Godkjenningsmerket er laget på svart bunn for å sikre god funksjon og synlighet uansett bakgrunnsflate på kjøretøyet.

Svart er primærversjonen av logoen, men den kan erstattes av hvit som gir en bedre synlighet på mørk bakgrunn. For eksempel på biler som er mørk blå, brune eller svarte – eventuelt om bilen har en urolig, mørk bakgrunn. Det er opp til det enkelte foretak å vurdere om det i slike tilfeller skal bruke hvitt logomerke. Vi anbefaler uansett at kronen og teksten alltid brukes i gull.

Ulovlig bruk

Urettmessig bruk av godkjenningsmerkene er straffbart.

Tidligere versjoner av merket

Merket for sentral godkjenning har endret seg to ganger:

Merke brukt i perioden 1997–2012Merke brukt i perioden 2012–2018
Merke for sentral godkjenning i perioden 1997-2011
Merke for sentral godkjenning i perioden 2012-2018

Usikker på om foretaket har sentral godkjenning?